Ползата от тренировките с ниска интензивност и висока честота на повторение

Днес ще ви запознаем с ползите от тренировките с ниска интензивност. Доказано е, че тренировките с ниска интензивност могат да подобрят нивата на кислород и издръжливостта при физическо натоварване. Този тип тренировки задължително вървят с чести повторения. Смисълът на този тип натоварване е, че ниската интензивност позволява по-бързото възстановяване между повторенията, а така се увеличава общата сила във времето. Това се дължи, както на промяната в мускулната тъкан, така и на увеличаването на нервните реакции.

Този тип тренировки изискват по-дълго време прекарано в залата. Моторното моделиране подпомага създаването и възстановяването на моторното движение. Колкото повече се движите, толкова по-добре ще се чувствате в тялото си.

Разбира се, тренировките с ниска интензивност и висока честота на повторение не са единствените, които си заслужава да включите в програмата си, но те носят със себе си огромни ползи за здравето и добрата ви форма. Тайната на успеха на тези тренировки се дължи на факта, че тялото ни е устроено така, че да работи добре при ниска интензивност и чести повторения. То привиква към определен тип натоварване, определена честота, продължителност и интензивност. Съответно за да постигнете устойчиви резултати, много по-добре е да тренирате често и по малко, отколкото да дадете всичко от себе си веднъж в седмицата.

Ниско интензивните тренировки са в състояние значително да подобрят здравословни неразположения, свързани с белодробни, неврологични и сърдечно-съдови заболявания. Само след 3 месеца редовни тренировки, резултатите са на лице и състоянието на хора с подобни проблеми видимо се подобрява.

Ако и вие искате да изпитате ползите от този тип тренировки, разгледайте абонаментните ни планове и се свържете с инструкторите ни, които ще създадат за вас специална програма, съобразена с индивидуалните ви нужди и специфики.

Желаем ви успех!