Хранене и тренировки за изчистване на мазнините

Време е да се разделите с излишните мазнини?

Как да стопим коремните мазнини?

Много хора се отказват след първия месец тренировки, ако не са получили очакваните резултати. Това е така, тъй като видимите резултатите отнемат повече време, а за да ги постигнете е добре да ги комбинирате с подходящ хранителен режим.

За да намалите натрупаните мазнини дневният енергоразход трябва да надвишава енергоприхода, т. е. да се придържате към отрицателен енергиен баланс.

Натрупаните мазнини могат да се изгарят директно – чрез кардио тренировка и индиректно – чрез силова тренировка. След тренировката се увеличава енергоразходът и по време на покой, а при покой по-голямата част от енергията се осигурява от изгарянето на мазнините.

Въглехидратното въртене

Чрез него се регулира количеството въглехидрати, което консумирате чрез редуване на различни количества в различните дни. Методът забързва метаболизма, като дните с по-високо въглехидратно съдържание помага да изгаряте мазнините в дните с по-малко въглехидратно съдържание.

Не гладувайте

Добрите резултати не се постигат с глад. Този хранителен режим ви държи сити. Той е специфичен, тъй като ви помага едновременно да покачвате мускулна маса, но и да загубите излишните мазнини от проблемните участъци. Лошата страна на режима е, че е възможно да намали енергията ви, така че е добре да предвидите необходимото време за почивка, когато го прилагате.

Как работи?

Нулев ден – В този ден не се приемат никакви въглехидрати с изключение на някои зеленчуци, но количеството не трябва да надвишава 5% от общия калориен прием.
Ниско-въглехидратен ден – В дните с по-нисък въглехидратен прием трябва да се стремите да приемате по не повече от 1,5 гр. за всеки килограм от общото ви тегло.
Средно-въглехидратен ден – В този ден се стремете да приемате около 3 грама за всеки ваш килограм
Високо-въглехидратен ден – Този ден ви предоставя 3,5 гр. за всеки килограм.

Как да приложите режима?

от 45 минути до 1 час, до 6 дни в седмицата

Когато тренирате гръб и крака избирайте високо-въглехидратен ден. В ниско-въглехидратните и средно-въглехидратните дни тренирайте останалите групи мускули.

Здравословни мазнини

Стремете се да приемате здравословни мазнини. Добър източник на такива са рибата, зехтина, студено пресованите масла и ядките. Консумацията на подобни храни е добре да е по-висока в ниско-въглехидратните дни, а във високо-въглехидратните дни избягвайте мазнините.

Доверете се на професионалистите

Ако имате нужда от професионални съвети, консултирайте се с нашите висококвалифицирани инструктори, които ще отговорят на въпросите ви и ще ви помогнат с хранителен и тренировъчен режим.

Желаем ви успех!

Каква е първата стъпка?
Посетете нашия фитнес или запишете час при нашите инструктури!