Златни правила за силен имунитет

Златни правила за добър имунитет

В последните дни темата за здравето и имунитета се наложи като най-актуална. Как да защитите здравето на вас и семейството ви?
Съществуват три златни правила за силен имунитет: физическа активност, здравословно хранене и качествена почивка.

Защо физическите упражнения са отличен начин за подобряване на имунитета и на какво се дължи положителното действие на фитнеса върху здравето?

Количеството на белите кръвни клетки се повишава след добра тренировка. При това, колкото по-интензивна е тренировката, толкова повече бели кръвни клетки се отделят в кръвта, като в режим на почивка те възвръщат нормалните си нива. Тези промени се дължат на секрецията на катехоламини (адреналин и норадреналин), кортизол (хормона на стреса) и хормона на растежа по време на физическа активност.

Умереното повишаване на клетките от белия кръвен ред в резултат на умерената физическа активност е фактор, който оказва благоприятно влияние върху резистентността на тялото към инфекции.

Как спортът влияе на психическото и физическото здраве?

Според редица научни изследвания стресът е най-значимия враг на съвременното човечество. Високите нива на стрес водят до редица сериозни заболявания и влошаване на трудоспособността и качеството на живот. Доказано е, че стресът понижава имунитета и прави тялото податливо на различни вируси и инфекции. Качествената тренировка понижава нивата на стрес до три пъти, като подобрява психичното състояние и устойчивост, а оттам и физическата устойчивост на организма.

Ключът за добра имунна защита е намирането на устойчив баланс, оказващ благоприятно въздействие върху вашето тяло. Открийте оптималното количество спорт за вашето тяло и се радвайте на добро здраве. Защото животът е движение!

Посетете нашия фитнес или запишете час при нашите инструктури!