Златни правила за силен имунитет

Златни правила за добър имунитет

В последните дни темата за здравето и имунитета се наложи като най-актуална. Как да защитите здравето на вас и семейството ви?
Съществуват три златни правила за силен имунитет: физическа активност, здравословно хранене и качествена почивка.

Защо физическите упражнения са отличен начин за подобряване на имунитета и на какво се дължи положителното действие на фитнеса върху здравето?

Количеството на белите кръвни клетки се повишава след добра тренировка. При това, колкото по-интензивна е тренировката, толкова повече бели кръвни клетки се отделят в кръвта, като в режим на почивка те възвръщат нормалните си нива. Тези промени се дължат на секрецията на катехоламини (адреналин и норадреналин), кортизол (хормона на стреса) и хормона на растежа по време на физическа активност.

Умереното повишаване на клетките от белия кръвен ред в резултат на умерената физическа активност е фактор, който оказва благоприятно влияние върху резистентността на тялото към инфекции.

Как спортът влияе на психическото и физическото здраве?

Според редица научни изследвания стресът е най-значимия враг на съвременното човечество. Високите нива на стрес водят до редица сериозни заболявания и влошаване на трудоспособността и качеството на живот. Доказано е, че стресът понижава имунитета и прави тялото податливо на различни вируси и инфекции. Качествената тренировка понижава нивата на стрес до три пъти, като подобрява психичното състояние и устойчивост, а оттам и физическата устойчивост на организма.

Ключът за добра имунна защита е намирането на устойчив баланс, оказващ благоприятно въздействие върху вашето тяло. Открийте оптималното количество спорт за вашето тяло и се радвайте на добро здраве. Защото животът е движение!

Посетете нашия фитнес или запишете час при нашите инструктури!❗Обръщение на Фитнес клубове Флайс до техните клиенти❗

Уважаеми клиенти,

Заради Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, работата на Фитнес Клубове Флайс се преустановява до 13.04.2020 г. или до друг нормативно посочен срок.

Всички клиенти, които имат активни карти, ще получат удължаването им със срока на карантината. Ще направим бонус - процент отстъпка при подновяване на картата след преминаване на карантинния период.

⭐ Всеки, който си закупи карта след изтичане на карантината и е оставил коментар под този пост - https://bit.ly/33iRu5j във Фейсбук страницата ни, ще получи бонус, определен на случаен принцип, който може да бъде:
▪ 20% отстъпка при покупка на абонаментна карта
▪ безплатна хранителна програма
▪ безплатна тренировъчна програма
▪ безплатна тренировка с фитнес инструктор
▪ брандирани къси панталони/клин на Флайс
▪ брандирана тениска Флайс
▪ цял спортен екип на Флайс

Бъдете здрави!
close-link