Засищащи нискокалорични храни

Засищащи нискокалорични храни

Да сте напълно удовлетворени от храненето си без да преядете – безценно усещане!
Имали сте дълъг и изморителен ден, изпълнен с напрежение и ви се иска да хапнете нещо обилно, успокояващо, което често пъти няма да повлияе благоприятно на вашата добра форма. Имаме по-добро предложение за вас!

Всички знаем, че има храни, които са по-засищащи от други. Питате се кои са те и защо ни действат по този начин? Вижте малко любопитна и полезна информация по въпроса:

Засищащи нискокалорични храни

Яйца – класика!

Супер храна подходяща както за закуски, така и за основно ястие. Едно яйце осигурява почти 7 гр. протеин срещу по-малко от 70 калории. Всеки яйчен белтък дава около 3 гр. протеин за всеки 20 калории.
Можете да си направите от тях омлет, да ги хапнете варени със зеленчуци, а защо не и яйца на очи. Вариантите са много.

Засищащи нискокалорични храни

Овесена каша
Овесените ядки са отличен източник на разтворими фибри. Те правят храната по засищаща и забавят времето за храносмилане.
Можете да добавите към кашата си бадемово масло, мляко, соева напитка и/или протеин.

Засищащи нискокалорични храни

Обезмаслено изцедено кисело мляко

Знаете ли, че изцеденото кисело мляко съдържа два пъти повече фибри от стандартното кисело мляко? 1 кофичка съдържа 15 гр. протеин и по-малко от 100 калории. А колко е вкусно с горски плодове – направо да си оближете пръстите!

Засищащи нискокалорични храни

Протеинов шейк

Какво ще кажете за шейк приготвен с протеин на прах, мляко или соева напитка + любим плод? Истинска здравословна и тонизираща бомба! Вижте няколко ползи от консумацията на подобен тип напитки:

  • Протеинът помага за изграждане на мускулите
  • Спомага за отърваването от нежеланите мазнини
  • Подпомага възстановяването след тренировка и дава енергия

Това бяха няколко от нашите предложения как да похапвате здравословно и пълноценно. Надяваме се да ви е било полезно и тези съвети да повлияят благотворно на ежедневния ви ритъм.