Защо сутрешните тренировки са за предпочитане

Не случайно казват, че „Ранно пиле, рано пее“. Според проучванията, оказва се, че най-доброто време за фитнес е рано сутрин. В ранните утринни часове, вероятността да се придържате към набелязаните ви цели е по-голяма. Продуктивността и мотивацията в тези часове е по-висока и това помага за по-лесното постигане на резултати. Освен това, позитивният старт на деня е чудесен начин да повишите качеството на целия ден.

Именно в ранните сутрешни часове мускулите се изграждат по-лесно. Това се дължи на нивата на жизненоважни хормони, като тестостерона например, който спомага изграждането на мускулна маса. Когато тренирате рано сутрин, имате възможността да се възползвате от върховите нива на тестостерона за денонощието.

Друг плюс на сутрешните тренировки е, че влияе добре на метаболизма. Подобрената работа на метаболизма, ще ви помогне да изгаряте по-бързо излишните калории и да моделирате тялото си по желания начин. Това се дължи на явлението „прекомерна консумация на кислород“ след тренировка. Проявлението на този ефект се състои във факта, че изгарянето на калориите продължава, дори след като сте приключили с тренировката и тялото се намира в състояние на покой.

Ако не обичате да тренирате в препълнен фитнес и да губите време в чакане на някой от уредите да се освободи, това е поредната причина да посещавате залата сутрин.

Вечер задълженията се фокусират основно около семейството и приятелите. Това ви разсейва и раздвоява вниманието ви. Когато упражненията се конкурират с отделянето на време за семейството, обикновено битката е предварително загубена. Освен това, дори да успеете, все пак да влезете в залата, вниманието ви ще бъде заето от случилото се през деня и това, което предстои да направите. Много по-малко вероятно е да пропуснете сутрешна тренировка, поради възникването на непредвидени проблеми и ангажименти, отколкото след работа. Така че, ранните тренировки ви гарантират спокойствие, да изпълнявате поставените си цели с честота, която сте си определили.

Ако искате да постигнете добър баланс между задълженията и здравето си, разгледайте нашите абонаментни планове и групови занимания, направете своя избор и опитайте да тренирате рано сутрин.