Връзката между менталната и физическата сила

Съществува ли връзка между физическата сила и силата на ума? Какви са начините да я използваме за да постигнем по-добри резултати в залата? Следващите редове ни дават възможност да опознаем по-добре възможностите, които притежаваме и да разберем как да ги приложим в правилна посока.

Връзката между ума и тялото несъмнено съществува и проявленията ѝ са обект на изследване още от зората на човечеството. За да онагледим това, важно е да отбележим, че когато изпитваме удоволствие от движението и упражненията, както и когато вложим по-висока доза концентрация, те дават по-добър резултат. За да постигнете максимален ефект от това, което правите, е добре да се концентрирате в момента тук и сега. Това разбира се, важи не само за тренировките, а и за всяка сфера от живота. Когато сме максимално центрирани в настоящия момент, успяваме по-добре да се свържем с тялото си и това ни позволява много по-бързо да постигаме целите си.

Ако концентрацията не ви е присъща и ви е трудно да отстраните излишните мисли от главата си и да се отдадете изцяло на това, което правите, започнете с упражнение, което ви е лесно и приятно. Постарайте се да изпълнявате упражнението с темпо, което е наполовина по-бавно от обичайното за вас. Обърнете внимание на дишането и на усещанията, които създава изпълнението на упражнението. Мислете само за това, което правите и за усещанията, които това създава в тялото ви. Почувствайте напрежението, качеството на свиването и умората. Повторете упражнението минимум 15 пъти. Ако успеете да направите всичко това, значи сте осъществили успешно връзка с тялото си.

Как всичко това ви помага да придобиете по-добра форма?

Отговорът е в качеството на изпълнението на дадено упражнение. По-доброто качество дава по-добри резултати от количеството. Така че, когато се свържем с тялото и усещанията си, ние имаме по-добър контрол върху процеса, а това води и до желаните резултати.

Разгледайте абонаментните ни планове и груповите ни занимания и превърнете желанията си в реалност!