Каква е връзката между мисленето и промяната на тялото?

Омръзнало ви е от строги диети и изтощителни тренировки? Не бързайте да се отчайвате. Може би, това е стъпка в положителна посока.

В момента, в който се насочите към здравословен спортен режим, вместо към съвършенство, започват положителните промени. Ще забележите, че когато давате на тялото си необходимата доза почивка, здравословна храна и редовни тренировки, то ви отвръща подобаващо и резултатите ще ви харесат. Ако приемате тялото си такова, каквото е и се отнасяте с уважение към него, без да се форсирате твърде много, промените няма да закъснеят. А заедно с физическото ви състояние, се подобрява и настроението ви.

И така. Върху какво бихте се фокусирали, ако за момент забравите за намаляването на теглото и безкрайните диети? Как бихте преустроили тренировките си, ако не се опитвахте да влезете в баналните шаблони?

Важно е да знаете

Важно е да знаете, че влизането в по-тесен размер дрехи, не означава непременно положителна промяна в здравословното ви състояние. Нещо повече, когато си задавате твърде кратки срокове за промяна, резултатите, които постигате, са за сметка на друго и често са краткотрайни. Ето защо, плавната промяна води до по-устойчиви резултати и по-добро здраве и усещане за тялото ви.

Тренировките

Тренировките могат да помогнат при много здравословни оплаквания. Промяната в начина на хранене и спортната активност оказват положително въздействие при редица заболявания. Редовните тренировки могат да помогнат в преодоляването на депресия, нормализирането на кръвното налягане и дори да подобрят състоянието ви при диабет.

Хранене

Храненето е важен съюзник в залата. Ако се храните правилно, вместо да лишавате и изтощавате тялото си, резултатите, към които се стремите ще са много по-лесно постижими.

Следете усещанията на тялото си във фитнеса. Обърнете внимание, кои упражнения ви карат да се чувствате добре и им отделете повече време.

Възможно е промяната в мисленето ви и приемането на тялото ви с уважение и любов да отнеме време, но със сигурност си заслужава. Готови ли сте да се откажете от шаблонното мислене? Коя е следващата ви цел?

Проверете абонаментните ни планове и груповите ни занимания: Флайс Стрелбище, Флайс Княжево, Флайс Младост, Флайс Веслец и се консултирайте с инструкторите ни, които ще ви дадат професионални съвети.