Важен ли е сънят за фитнеса

Важен ли е сънят за фитнеса

Фитнес и сън

Една от най-често допусканите грешки, свързани с фитнес режима е подценяването на фактора сън. Ето защо тук ще ви запознаем с всичко, което трябва да знаете.

Важността на добрият сън надвишава значимостта на всички добавки и суперхрани, които можете да приемете. Това е така, защото докато спим, тялото не просто си почива, а реорганизира приетата през деня информация, възстановява се, изгражда определени тъкани, нервни клетки, неутрализира дадени невротоксини и възобновява биохимичните процеси в тялото.

Недостатъчното количество на сън води до натрупване на стрес и умора в организма и превръща всеки тренировъчен режим в неефективен. Липсата на сън увеличава апетита с до 25%. Това е така, защото недоспиването влияе на нивата на хормоните лептин и грелин, които отговарят за чувството за глад. В добавка, липсата на достатъчно сън забавя метаболизма, а с това и желанието за физическа активност. Ако спите под 8 часа на денонощие, нивата на тестостерон падат и трупането на мускулна маса се затруднява.

Друг неблагоприятен резултат за трениращите е бавното възстановяване при контузия, поради липсата на необходимото време за възстановяване, а заедно с това и по-високия шанс от такава, поради намалената концентрация, която предизвиква недоспиването.

В заключение можем да кажем, че пълноценният сън вечер е от фундаментално значение за добрите резултати, затова – осигурете си го.

Ако търсите съюзник по пътя към прогреса, обърнете се към нашите високоспециализирани инструктори, които са винаги на ваше разположение и ще ви предложат индивидуални решения, съобразени с вашата специфика, желания и ежедневие.
Желаем ви успех!

избор на фитнес инструктор


❗Обръщение на Фитнес клубове Флайс до техните клиенти❗

Уважаеми клиенти,

Заради Заповед № РД-01-124/13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, работата на Фитнес Клубове Флайс се преустановява до 13.04.2020 г. или до друг нормативно посочен срок.

Всички клиенти, които имат активни карти, ще получат удължаването им със срока на карантината. Ще направим бонус - процент отстъпка при подновяване на картата след преминаване на карантинния период.

⭐ Всеки, който си закупи карта след изтичане на карантината и е оставил коментар под този пост - https://bit.ly/33iRu5j във Фейсбук страницата ни, ще получи бонус, определен на случаен принцип, който може да бъде:
▪ 20% отстъпка при покупка на абонаментна карта
▪ безплатна хранителна програма
▪ безплатна тренировъчна програма
▪ безплатна тренировка с фитнес инструктор
▪ брандирани къси панталони/клин на Флайс
▪ брандирана тениска Флайс
▪ цял спортен екип на Флайс

Бъдете здрави!
close-link