Упражнения за гръб

Упражнения за гръб

Упражнения за гръб - Финтеси Флайс

Значенията на упражненията за гръб често се пренебрегва, а всъщност са от голямо значение, защото точно мускулите на гърба и кръста поддържат гръбнака изправен и отговарят за добрата стойка. В тази статия ще ви представим няколко идеи за оптимизиране на упражненията за гръб, които водят до по-добри резултати.

1. Не движете цялото си тяло

Ако искате да подобрите силата на гръбната мускулатура, опитайте докато тренирате, да не движите цялото си тяло. Как да го направите? Ако тренирате усилено, ще стигнете и до изометрични упражнения (изтласкване на тежести, които не могат да бъдат преместени). Този тип упражнения ви позволяват да приложите максимална сила, без да рискувате да се нараните, тъй като тялото реално не променя позицията си. Тези упражнения усилват силата и устойчивостта ви по начин, по който традиционните упражнения с тежести не са в състояние. Съсредоточете вниманието си върху раменете – така работите за долни делтоиди и разширявате границите на обхвата си.

2. Добавете паузи

Упражненията с изтласкване в противоположна посока обикновено са по-лесни, но когато издърпвате нещо към вас и задържате крайните диапазони, това обикновено води до слабост, която често се пренебрегва. Добавянето на пауза в крайните точки на движение подобрява резултатите ви и издига тренировката ви на ново ниво.

3. Скокове със захващания

Ако искате да включите повече мускули в тренировката, скоковете със захващания са добър вариант.

4. Изправен гръб

За да избегнете наранявания и контузии, правете всичко с максимално изправен гръбначен стълб. Това е от значение не само от гледна точка на безопасност, но и на резултатност от упражненията.

5. Упражнения с гири

Това не са типа упражнения, които можете да правите вкъщи, тъй като се нуждаете от подходящо място, където да закрепите краката и ръцете си, за да ги изпълнявате безопасно и ефективно. Уверете се, че сте застанали под такъв ъгъл спрямо пейката, че линията на дъмбела да не е нарушена. Това веднага стабилизира таза, така че не е нужно да прекарвате време в опит да намерите най-доброто положение на ръка, крак и коляно.

За повече съвети и информация, обърнете се към нашите високоспециализирани инструктори, които винаги са на ваше разположение.
Желаем ви успех!