Трите фактора, които водят до прогрес

Трите фактора, които водят до прогрес

Трите фактора, които водят до прогрес в тренировките

Ако тренирате от известно време, но не успявате да постигнете трайни резултати, вероятно се чудите кои са факторите, които водят до желания прогрес. В тази статия ще наблегнем на 3 от тях, които са от фундаментално значение за постигането на желаните резултати.

1. Тренирайте сериозно

Няма как да постигнете страхотни резултати, ако не давате всичко от себе си. Ако работите за мускулна маса, а вдигате едни и същи тежести и изпълнявате една и съща програма всеки път, без никакви разлики, няма да постигате желания напредък, защото тялото свиква с натоварването и за да постигате прогрес, трябва да му предоставяте нови предизвикателства. Ако целта ви е редуцирането на килограми, освен редовните тренировки, трябва да се придържате стриктно и към препоръчания ви хранителен режим (по възможност от професионален инструктор или специалист по хранене).

2. Тренирайте редовно

Не се лъжете, че нещата могат да се случат с една тренировка в седмицата. Тя ще ви предостави нужното раздвижване, но истинските резултати изискват време и постоянство. Ако тренирате сериозно един месец, а след това си починете за същия срок, най- доброто на което можете да се надявате е да поддържате средно ниво. Ако искате да постигнете истински прогрес, усилията ви трябва да са целенасочени и постоянни, като е добре да си давате по не повече от една почивна седмица на два месеца.

3. Придържайте се към набелязаната тренировъчна програма

За да избегнете загубата на време и усилия в проби и грешки, най-доброто, което можете да направите за да постигнете бърз напредък и качествени резултати, е да се консултирате с професионален инструктор, който да ви препоръча индивидуален тренировъчен режим.

Важно е да обръщате внимание на загряването преди тренировка, защото едно необмислено движение понякога води до травма, а тя спъва целия ви режим за дълго време. Важно е също да почивате правилно между сериите, да следите правилния прием на вода и храна преди и след тренировките, както и да си осигурите пълноценна почивка за възстановяване след усилена тренировка.

Ако търсите съюзник по пътя към прогреса, обърнете се към нашите високоспециализирани инструктори, които са винаги на ваше разположение и ще ви предложат индивидуални решения, съобразени с вашата специфика, желания и ежедневие.
Желаем ви успех!

избор на фитнес инструктор