Тренировки по Spinning – ползи и любопитна информация

Какво представлява Spinning-а, каква е неговата история и с какво може да ни бъде полезен? Нека започнем това пътешествие сега!

Тренировки по Spinning – ползи и любопитна информация

История
Spinning програмата за колоездене на закрито е разработена от южноафриканския състезател и велосипедист Джони Голдбърг (Джони Джи) в средата на 80-те години на миналия век. След инцидент, в който е ударен от кола, докато тренира за състезание през нощта, той решава да разработи това ново за тогавашните времена подобрение. Първите му прототипи са насочени към спортистите. Идеята му била да замести тренировката с велосипеди на открито и да се даде възможността на колоездачите да тренират целогодишно, независимо от атмосферните условия.
В наши дни Spinning-а се превръща в широко достъпен и предпочитан спорт.

Тренировки по Spinning – ползи и любопитна информация

Как протичат тренировките?
По време на тренировките по Spinning се кара специален spinning bike на фона на музика, която отмерва ритъма на движенията. Упражненията се изпълняват в различни позиции и при различен ритъм. Пулсът се ускорява в спринтовите фази, които се редуват със серии интензивни почивки. Тренировката имитира колоездене с изкачване, спускане и с равни отсечки, а усещането е сякаш наистина карате колело на открито! Spinning bike-a работи на принципа на съпротивлението, което може да се регулира с едно завъртане на копчето, така че да ви бъде трудно или лесно да въртите педалите, в зависимост от физическата форма на трениращия.
Въпреки, че Spinning-ът е интензивен като натоварване, той е подходящ за хора от най-различна възраст и физическа форма.
Едно от основните предимства на колоезденето на закрито е, че всеки участник може точно да контролира нивото си на интензивност.
Освен това Spinning-ът укрепва мускулите на долната част на тялото, квадрицепсите, трицепсите, раменете, бедрата и гърба.

Тренировки по Spinning – ползи и любопитна информация

Ползи:
1. Подобрява здравето на сърдечно-съдовата система
Ако искате да увеличите кардио издръжливостта си, това натоварване е един от най-подходящите начини. Установено е, че колоезденето намалява риска от развитие на сърдечни заболявания с почти 50%. Spinning-ът е предизвикателна тренировка с висока интензивност, която ще направи сърцето ви по-силно, а повтарящите се сесии могат да увеличат сърдечно-съдовата издръжливост.

2. Подобрява здравето на белите дробове
Това се дължи на интензивността на тренировките и съответно активното и дълбоко дишане.

3. Изгаряте солидна доза калории
Едночасовият клас по Spinning изгаря приблизително от 400 до 600 калории, в зависимост от нивото на натоварване, ръст и тегло.

4. Освобождавате се от натрупания стрес
Благодарение на ендорфините, отделяни по време на интензивно движение, всички тренировки са чудесно облекчаване на стреса. Спинингът не е изключение.

Имате нужда от интензивно натоварване, благодарение на което да се освободите едновременно от ежедневния стрес и излишните килограми – значи Spinning-ът е точно за вас.
Заповядайте в нашите премиум зали и се насладете на това вълнуващо изживяване!

Очакваме ви в Премиум фитнес Флайс Амая и Премиум фитнес Флайс Милениум! Можете да запазите своето място за тренировка през мобилното приложение “Flais Fitness“ или тук.