Упражнения за ръце с гири/ дъмбели

упражнения за ръце с гири

Миналата седмица ви представихме упражнения за цяло тяло с гири или дъмбели, които можете да правите в домашни условия. Тази седмица сме ви подбрали няколко упражнения с гири, които ще ви помогнат да оформите ръцете. Те са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали и се вместват в 20 минутна тренировка.

Упражнение за стегнат бицепс

Отпуснете ръцете до тялото. Вдигайте ръцете пред тялото до нивото на лактите. Вдигайте първо лявата ръка, после дясната, а след това и двете едновременно. Направете 3 серии по 15 повторения.

Упражнение за стегнат трицепс

Вземете по една гиричка във всяка ръка. Приклекнете леко, като изнесете единия крак напред. Подпрете се със същата ръка над коляното. Повдигайте противоположната ръка назад колкото можете по-високо. Сменете позицията на краката и повторете с противоположната ръка. Направете 2 серии по 10 повторения. В следващото видео ще видите още няколко упражнения, които наблягат на трицепса.

Боксиране с гирички

Редувайки лява и дясна ръка вдигайте ръцете на височината на раменете все едно се боксирате. Упражнението е лесно за изпълнение, особено с по-леки тежести. Боксирането с гирички помага за стягане на трицепсите.

Бенч преса с дъмбели

Това упражнение ще заздрави и бицепсите и трицепсите. Легнете на пейка за упражнения (бенч) с крака, стъпили на пода и сгънати колене. Вземете по една гиричка във всяка ръка и ги поставете на нивото на гърдите, все едно са щанга. От това положение избутайте нагоре и с двете ръце, като гиричките се докосват, докато ръцете са напълно опънати. Бавно върнете ръцете в изходно положение и повторете докато се уморите.

Разтягане на трицепса в легнало положение

Легнете с изправен гръб и сгънати колене. С крака, стъпили на пода, вземете по една гиричка с всяка ръка и я сложете на гърдите. От това положение сгънете ръцете в лактите, като държите гиричките точно пред лицето си докато лактите се изравнят с гърдите. От тук изпънете в лактите, докато ръцете са перпендикулярни на пода. Бавно свалете ръцете и повторете.

Това е четвърта част от упражненията, които препоръчваме в домашни условия. Движете се, защото животът е движение!

Бъдете здрави!