Как да се справим с излишните килограми

Как да се справим с излишните килограми

Съвети за премахване на излишните килограми

Ако и вие вече сте забелязали, че многобройните чайове, добавки и медикаменти, препоръчвани за отслабване всъщност не действат, а дори и да дадат моментно подобрение, неминуемо носят след себе си йо-йо ефекта, то време е да влезете в залата и да си потрудите за очакваните резултати. Ако сте готови да го направите, следващите съвети са за вас.

1. Създайте си хранителен режим и се придържайте неотклонно към него

За да ви отведе до желания ефект, хранителният режим трябва да бъде съобразен с индивидуалните ви особености и специфики, както и да бъде комбиниран с подходящ тренировъчен режим. Започването на промяна на базата на проби и опити водещи до проба и грешка, само ще забави вашия прогрес, затова ако искате да напредвате сигурно и с добро темпо, доверете се на нашите висококвалифицирани инструктори, които ще изготвят подходящи за вас и целите ви хранителен и тренировъчен режим и ще ви направляват по пътя към прогреса.

От изключителна важност, когато искате да отслабнете, е да проявите воля и да се придътжате стриктно към набелязания хранителен режим. Проявете постоянство една седмица, след това месец, след това два месеца и ще видите, че промяната ще започне да се визуализира в огледалото, а това ще ви даде допълнителна мотивация. Отслабването не е нещо, което може да се случи бързо, без да ви нанесе сериозни здравословни проблеми, затова не бързайте, а се придържайте с постоянство върху набелязаните стъпки от режима, който сте избрали да следвате. Когато режима ви се превърне в начин на живот вече няма ви тежи и при малко допълнително упорство от ваша страна, ще можете да задържите трайно постигнатите резултати и да не се връщате повече към предишните си килограми.

2. Не се изкушавайте да купувате храни, които са в разрез с вашите цели

Чипс, бисквити, сладоледи, желирани бонбони, шоколади, захар (под каквато и да е форма) са все храни, които трябва да замените по ефективен начин в менюто си. Ако потърсите полезни и нискокалорийни заместители в интернет, със сигурност ще се сдобиете с много и различни варианти. Ако ограничите храненето навън, това значително ще ви улесни да се придържате към предварително начертания план. Добавете към менюто си повече плодове, зеленчуци и ядки, пилешко, пуешко месо и риба и заместете полуготовите пакетирани храни с тях.

3. Калориен дефицит

Невъзможно е да отслабнете без да се храните с калориен дефицит. Той е индивидуален за всеки, тъй като се влияе от ръст, пол, възраст, килограми, степен на физическа активност, както и от много други фактори. Ето защо трябва да го изчислите за себе си, като можете да си помогнете с формулата ТУК и да следите калорийната стойност на храните, които консумирате. Това е нелеко занимание и в началото може да ви е досадно да се информирате за стойностите на всяка храна и да изчислявате калориите ѝ, но след като веднъж свикнете да го правите, ще се придържате към разумните граници на хранене и няма да излизате от форма. Разбира се, важно е да подчертаем още веднъж, че физическата активност е от голямо значение и ако сте решили да пропуснете някоя тренировка през седмицата, то стойността на калорийния ви дефицит за седмицата директно се понижава и е добре да се храните по-малко от обичайното.

Това са нашите съвети. Желаем ви успех и стискаме палци!