Суперхрани, част 2

Преди време ви разказахме за някои от нашите любими суперхрани. Тъй като тази тема е доста обширна, днес решихме да обърнем внимание на още няколко храни, които магически снабдяват човешкия организъм с ударна доза полезни вещества и витамини.

Суперхрани 2

Домати

Доматите са изключително богати на витамин С. Те съдържат мощен антиоксидант, наречен ликопен – хранителен елемент, който ефективно предпазва от множество заболявания, мускулна дегенерация и др. Освен това подпомага забавянето на стареенето на кожата.

Допълнителни ползи за всички, които спортуват активно:
Доматите могат да подпомогнат процеса на отслабване. Те помагат за регулирането на метаболизма и апетита.

Суперхрани 2

Бразилски орех

Бразилските орехи са пълни с витамини, минерали и фибри. Освен това са богати на Селен, който помага за поддържане на здрава имунна система. Те подпомагат понижаването на нивата на лош холестерол.
Важно е, обаче да се консумират в умерени количества, защото са доста висококалорични.

Допълнителни ползи за всички, които спортуват активно:
Тези ядки зареждат много добре организма, така че са мъдър и полезен избор за подсилване и потушаване на глада с нещо полезно и вкусно.

Суперхрани 2

Боровинки

Боровинките са истинско съкровище. Те съдържат високо ниво на антиоксиданти, които побеждават свободните радикали (смята се, че те увреждат клетките и предизвикват признаци на преждевременно стареене). Тези малки плодчета са с по-ниско съдържание на калории от другите плодове.

Допълнителни ползи за всички, които спортуват активно:
Боровинките осигуряват прилив на енергия на мускулите изключително бързо. Те са чудесни в смути след тренировка, освен това попълват запасите от гликоген (енергия) на мускулите.

Суперхрани 2

Сьомга

Сьомгата е изключително добър източник на Омега 3 мастни киселини, които поддържат сърцето здраво. Тя съдържа витамини от B групата и други основни полезни вещества. Това определено е един от най-хранителните видове риба.

Допълнителни ползи за всички, които спортуват активно:
Сьомгата е чудесен източник на протеини и е перфектната храна след тренировка. Протеинът възстановява мускулите и обновява организма след спорт.

Суперхрани 2

Какао

Какаото е особено хранително, богато на магнезий, антиоксиданти и аминокиселини.

Допълнителни ползи за всички, които спортуват активно:

Какаото спомага за физическото и психическо възстановяване на организма, благодарение на това, че съдържа фенилетиламин (невротрансмитер, благодарение, на който поддържаме състояние на удовлетворение).
Освен това, то подпомага разтежа на мускулите и спомага за по-добрата циркулация на кръвта, по-ниско кръвно налягане и по-добри спортни постижения.

 

Надяваме се, че тази информация е била полезна за вас.
Ако все пак имате нужда от по-подробна консултация със специалист, не се колебайте да се обърнете към някой от нашите професионални инструктори. Те биха могли да изготвят най-подходящия за вас хранителен режим.
Можете да получите повече информация, като се свържете с рецепцията на избраната от вас зала тук.