Клас по Американската програма „Schwinn Cycling“

Цвети е сертифициран инструктор по американската програма „Schwinn Cycling“.

Какво споделя с нас:
Това, което харесвам в груповите занимания е приобщаването. Различни хора, от разнообразни сфери на живота се събират поради любовта си към движението и спорта.
В Спининга всички започваме от една стартова линия и се движим заедно в ритъма на музиката.
Воденето на този клас най-вече ми носи радост.
Всичко, което правя, е в съответствие с моите ценности и убежденията ми като личност.

Какво е спининг?
Спинингът е групова тренировка която се осъществява в зала с помощта на стационарни колела – спинери.
Часовете се провеждат на база предварително изградена програма от инструктора съчетана с мотивиращата музика. По време на нея симулираме изкачвания по хълмове, каране по равнинни терени и спринтове.
Според целта на избраната тренировка може да се поддържа умерено ниво на аеробна интензивност със сърдечна честота между 50 и 85% от максималната, както и да се повишава сърдечната ви честота в интервали на анаеробна активност до нива между 85 и 92%. Тази специфична комбинация от стационарно състояние и висока интензивност изгражда кардио издръжливост и също така стимулира изгарянето на мазнини. Помага за поддържане на добра физическа форма. За 45 минути можете да изгорите средно 500 калории и да тонизирате цялото си тяло.

За кого е подходяща спининг тренировката?
Въпреки, че е интензивен като натоварване, спинингът е подходящ за хора от най-различна възраст и физическа форма. Той не натоварва ставите, подобрява състоянието на сърдечносъдовата система, мускулния тонус и издръжливостта.