Помогнете на фитнес желанията ви да се сбъднат

Вероятно сте забелязали, че с времето мотивацията намалява, заедно с желанието ви да се придържате стриктно към фитнес графика, който сте си определили. Още след първия месец, фокусът върху целта леко избледнява и вие имате нужда от допълнителен стимул, за да не губите темпо в работата си. Ето защо, в следващите редове ще се опитаме да ви дадем няколко полезни идеи, как да поддържате фокуса над целите си стабилен.

Може би ще се изненадате да разберете, че няма никаква фантастична тайна формула, която да работи безотказно за всеки. Ако искате да успеете да постигнете целите си, най-важно е да се справяте добре с основните стъпки, които сте си начертали и да бъдете последователни в действията си. Ако успеете да направите това, вие вече наполовина сте изпълнили целта си.

Опитайте да си поставяте реалистични цели, които са постижими в рамките на зададения период от време. Бъдете реалисти и не очаквайте от тялото си прекалено бързи промени, които не е в състояние да направи.

Когато си поставяте цели, направете го за себе си, а не за да впечатлите някой друг. Дори да звучи егоистично, грижата за тялото ви е най-важна и необходима именно на вас. Ако тренирате за да направите впечатление на някой друг, това е сигурен признак за предварителен провал.

Планирайте. Целеполагането е важно, но също толкова важно е, след като вече имате цел, да изградите план, как да я постигнете. И дори да изглежда странно, точно следването на плана е препъникамъка за повечето хора. Причината за това се корени в определянето на твърде амбициозни планове. Затова, когато решите да тренирате активно, не избирайте най-новата или най-добрата, или най-бързата тренировъчна програма, а изберете нещо, което пасва ви добре и е постижимо в рамките на ежедневието ви.

Задавайте си краткосрочни мини цели, които да водят до постигането на по-голяма дългосрочна цел, защото това ви позволява да следите напредъка си, което пък е важно за поддържането на мотивацията ви.

Наградете себе си. Когато постигнете една краткосрочна цел, отбележете го по някакъв начин и се наградете за успеха.

Бъдете последователни. Последователността в действията е основен момент в постигането на всяка цел. Не винаги пътят е лесен. Понякога ще се сблъсквате и с трудности, но това не значи, че трябва да намалите скоростта и да пропуснете тренировка или да нарушите драстично диетата си.

Ако се чувствате готови да влезете във форма, разгледайте абонаментните ни планове и се консултирайте с инструкторите ни, които ще ви помогнат в избора на тренировъчна програма и хранителен режим.

Стискаме палци и ви пожелаваме успех!