Ползи от тренировките по Pilates

Системата Пилатес е разработена в края на 19-ти началото на 20-ти век от Джоузеф Пилатес.
Тя се развива с цел облекчаване на не добро физическо здраве.
Джоузеф представя своя метод като изкуство на контролирани движения, които трябва да изглеждат и да се усещат като тренировка (а не като терапия).

Ползи от тренировките по Pilates

Ако се практикува последователно, Пилатесът подобрява гъвкавостта, изгражда сила, развива контрол и издръжливост в цялото тяло. Акцентира се върху равномерното дишане, развиването на силно ядро и подобряване на координацията и баланса.
Голяма част от инструкторите по Пилатес включват движения, специално предназначени да ангажират области като ръцете, седалищните мускули и подбедриците. Така че, очаквайте тренировка, която да работи за цялото ви тяло.
Една стандартна тренировка по Пилатес е с продължителност от 45 минути до 1 час.

Видове пилатес – ДИНАМИЧЕН ПИЛАТЕС
При динамичния пилатес се набляга повече на упражнения, които следват всички основни принципи на методът Пилатес, като на помощ идват гирички, обръч за пилатес, фитбол топка, ластици и др. Всяко упражнение се извършва прецизно, с правилна техника за дишане и контрол на коремните мускули. За постигане на максимален ефект се препоръчва най-малко две тренировки на седмица. Както подсказва името – програмата е по-динамична от класическия пилатес и натоварването е по-голямо. Предназначен е за отслсабване и тонизиране на мускулите.

Ползи от тренировките по Pilates

Плюсове:

  • Подобрява баланса
  • Подобрява гъвкавостта
  • Има мускулни ползи
  • Подобрява издръжливостта на цялото тяло
  • Развива контрол върху дишането
  • Подобрява психическото здраве
Ползи от тренировките по Pilates

Базова информация за първите тренировки по Pilates

В началния етап ще почувствате значително напрежение в мускулите и в рамките на няколко дни е възможно да имате мускулна треска
Въпреки че, упражненията не са интензивни сами по себе си, те могат да бъдат доста натоварващи. Фокусът е голям дори и при най-малките движения и натоварването за мускулите е голямо.

Правилното облекло е много важно
Дори и да предпочитате свободните и по-широки дрехи за тренировки, ние ви препоръчваме да заложите на по-прилепналите екипи. Така вашият инструктор ще вижда ясно движенията ви и при нужда може да ви даде насоки, как да коригирате изпълнението на даденото упражнение.

Относно обувките
Препоръчваме ви да бъдете боси или по чорапи. Със сигурност спортните обувки няма да са по-удобен вариант за този тип тренировки.

Ползи от тренировките по Pilates

Предпазване от контузии

Прекаленото натоварване, особено ако не сте тренирали като цяло, може да претовари мускулите ви, особено ако не им дадете достатъчно време за възстановяване преди следващия клас. Затова бъдете внимателни и не се пришпорвайте прекалено много. Давайте си почивка и се вслушвайте в тялото си. Така ще постигнете завидни резултати без риск от наранявания.

Доверете се на професионалните инструктори с дългогодишен опит на Фитнеси Флайс и се включите в Пилатес класовете ни в:

Те ще ви мотивират и ще ви покажат най-доброто, на което са способни!

Можете да резервирате своето място за тренировка през мобилното приложение “Flais Fitness“ или тук.