Ползите от кардио тренировките

Ползите от кардио тренировките

Какви са ползите от кардио тренировката

Добре известен факт е, че кардио упражненията дължат името си на факта, че натоварват сърдечно-съдовата система като повишават честотата на сърдечния ритъм, а също и че работят добре за премахване на излишните килограми. Ако тренирате отскоро, вероятно не сте наясно какви други ползи можете да извлечете от кардио тренировките.

Подобряват издръжливостта

При първите кардио тренировки, със сигурност ще сте повече от изтощени, но само след няколко тренировки ще забележите, че се справяте по-добре и изпълнявате упражненията с все по-голяма лекота. Това е така, защото тялото ви се адаптира към натоварването и издръжливостта ви се подобрява.

Ускоряват метаболизма

Кардиото влияе отлично върху обмяната на веществата в организма. Заедно с ускоряването на сърдечната честота се ускоряват и метаболитните процеси в организма. Степента на ускорение на метаболизма се влияе от интензивността на тренировкатам, така че ако включите високо интервални тренировки в програмата си, съвсем скоро ще забележите значителна промяна в метаболизма си.

Подобряват здравето на сърцето

Сърцето е мускул и като такъв, може да бъде тренирано. Редовните кардио тренировки са чудесна превенция на много от сърдечно-съдовите заболявания. Освен като превенция, кардиото може да се приложи много успешно и като част от възстановителната програма, ако вече имате проблеми от такъв характер.

Намаляват стреса

Тъй като по време на тренировките се отделя ендорфин, който стимулира чувството на щастие, кардиото работи положително в посока борбата със стреса.

Тонизират

Ако чувствате недостиг на енергия, опитайте да започнете деня си с 30-минутна кардио тренировка. Това ще ви тонизира и ще ви осигури нужната енергия за деня.

Подобряват възстановяването

Когато сте прекалили със силовите тренировки и страдате от мускулна треска, кратката кардио тренировка ще ви помогне да се възстановите по-бързо.
Ако имате нужда от по-конкретни съвети, как да се възползвате максимално от ползите на кардио тренировките, как и в какъв ред да го включите в програмата си, обърнете се към високоспециализираните ни инструктори, които винаги са на ваше разположение.
Желаем ви успех!

избор на фитнес инструктор