Полезните навици на бодибилдърите

Културистите поддържат формата си, не само чрез постоянни упражнения, а и чрез цялостния си лайфстайл. Ето някои съвети, които могат да са ви от полза в създаването на здравословен режим.

Бодибилдингът не се ограничава до тренировки в определен сезон или подготовка за определено шоу, а е начин на живот. Бодибилдърите имат програма, която следват неизменно 7 дни в седмицата и работят усилено за да постигнат желаните резултати. Вниманието им е фокусирано не толкова върху приключването на набелязаната програма, а по-скоро върху постигането на повече от планираното.

Когато имате план, било то за силово обучение или диета, добре е да го изпълнявате стриктно. Ако успеете да добавите и определена доза ентусиазъм към това, което правите, това несъмнено ще ви е от полза. Когато си поставяте цели, например да достигнете до определена тежест, добре е да набележите микро цели, които подпомагат постигането на крайната цел. Те могат да се изразяват в подпомагаща диета, подходящ режим на тренировки и почивка или дори осигуряването на достатъчно сън. Придържайте се към създадения режим, но правете промени, когато това е необходимо.

Характерна черта на културистите е наличието на добър самоконтрол. Както знаем, спазването на диета и конкретен режим, не е лесна задача и изисква воля и последователност. Така че, ако сте в състояние да подчините действията си на поставената цел, то резултатите няма да закъснеят. За да избегнете употребата на определени храни, добре е да избягвате места и ситуации, в които бихте били изкушени да консумирате нещо. Друг важен момент е да не позволявате на малките грешки да ви изваждат изцяло извън равновесие. Ако се случи да хапнете нещо непозволено, това не би трябвало да е повод диетата ви да прекъсне за седмица.

Важна за бодибилдърите е способността им да планират. Всички ние обичаме бързите резултати, но когато става дума за загуба на тегло или натрупване на мускулна маса, търпението е от значение. Добре е да изградите реалистичен режим, чрез който постепенно да топите нежеланото тегло, след което да приложите други стратегии за постигане на желаните резултати. Добре е да си поставяте реалистични цели и да дадете поне 2, 3 седмици време на приложените диети и упражнения, за да дадат резултат.

За оптимални резултати, разгледайте абонаментните ни планове и се консултирайте с нашите инструктори. Те ще създадат за вас специална тренировъчна програма и хранителен режим, които да резонират по най-подходящия начин с вашия начин на живот и спецификите на тялото ви!