Пилатес с Веселина в Премиум фитнес Флайс Амая

пилатес

Веселина е практикуващ адвокат и сертифициран инструктор по пилатес. От години се занимава с гимнастика и фитнес упражнения, опитвайки се да се разтовари от стреса на напрегнатото ежедневие, от грижите за децата и дома.

Вижте какво сподели с нас Веселина:

Казвам се Веселина и съм практикуващ адвокат и сертифициран инструктор по пилатес. От години се занимавам с всякакви гимнастики и фитнес упражнения, опитвайки се да се разтоваря от стреса на напрегнатото ежедневие, от грижите за децата и дома, да освободя блокажите в тялото си от стоенето с часове пред компютъра, но от физическите упражнения в залите, аз получавах болки в гърба, кръста и ставите. Преди години открих за себе си йога и пилатес. Открих, че мога да тренирам и оформям тялото си като в същото време го щадя и укрепвам духа си. Научих се да дишам правилно, да контролирам тялото си, болките и блокажите изчезнаха, подобрих стойката си, открих неподозирани до тогава за мен възможности на тялото си. Затова реших да превърна страстта си в занимание и да споделя моя опит с другите, като преподавам пилатес и йогалатес.

Ползите на йогалатес включват повишена мускулна сила, тонус и гъвкавост в цялото ни тяло. Мускулите ни изглеждат удължени и подсилени, и чрез комбиниране на силовите пози на йога и плавните движения на Пилатес увеличаваме циркулацията и енергията, което води и до увеличаване на изгорените калории.

В моите практики ще се радвам да открием заедно ползите на йогалатес и пилатес. Ще се научим да дишаме правилно, да контролираме ума и тялото си, ще повишим плавността на движенията си и гъвкавостта на тялото си, ще открием възможностите на тялото си и ще се научим да се харесваме и обичаме. Ще се уверим, че древноримския израз „Mens sana in corpore sano” (Здрав дух в здраво тяло) не е клише!