Масажите на Тодор Стоянов – за по-здрава имунна система

Тошко е професионален физиотерапевт и притежава над 30 годишен опит в масажите и възстановяването на спортисти. Освен висок професионализъм, влага в работата си много старание и истинско желание да подпомага здравословното състояние на клиентите си.

Услугите, от които може да се възползвате са: класически масаж, антицелулитни масажи, лимфни дренажи, шиацу масажи, лечебни масажи, мануална терапия, рефлексотерапия, миофасциални вериги и др.

– Какво отличава различните масажи и каква е основната прилика между тях?

– Принципът е един и същ, но техниката е различна. Идеята на всички масажи е да засилят кръвообращението (т.е. циркулацията на кръвта) и по този начин да повдигнат вътрешната енергия. Целта е клиентът да има по-добър тонус – това е идея на всеки един масаж. Масажът основно служи за превенция на болести, защото най-доброто здраве е профилактиката. Източната медицина вярва, че ако човек се разболее, значи вече е твърде късно. Затова и аз смятам, не трябва да се допуска човек да се разболява, защото всяко едно разболяване води до отслабване на организма и скъсяване на живота.

– Кога препоръчваш да се прави масаж и колко често? Преди или след тренировка?

– Ако масажът е релаксиращ винаги се прави след тренировка. Даже бих препоръчал масажите да се правят в деня, в който не се тренира, защото мускулатурата не е напрегната. Тогава ефектът от масажа ще бъде най-силен.

Спортният масаж може да се прави и преди, и след тренировка. Ако е преди тренировка, идеята на спортния масаж, който е дълбоко тъканен, е да подготви мускулатурата за тренировка. А когато е след тренировка – да я възстанови от прекомерното натоварване. Но много от обученията за масажисти не препоръчват веднага след тренировка масаж, защото кръвта, която се е концентрирала в мускула, за който е работил човека, се пръска по другите места и така ефектът е от тренировката намалява.

– Какви качества трябва да притежава един добър масажист?

– Добрият масажист трябва да си разбира от професията и да я обича. Трябва да е малко психолог, защото е важно да предразположи клиента да се отпусне, да му е приятно. Добрият масажист трябва да има индивидуален подход към всеки клиент.

– Какви са ползите от редовните масажи?

– Основните ползи от редовните масажи са засилване на имунната система и поддържане на тялото в добър тонус. Това води до много по-добро здраве. Ако клиентът няма проблеми препоръчвам масажи поне два пъти месечно. Ако обаче клиентът има оплаквания – болки, схващания и др. – поне веднъж седмично.

– Има ли сезонност при масажите?

– Не. Сезоните не влияят на масажите. Имунната система редовно отива в ниски стойности, дори и лятото, затова масажите се практикуват целогодишно.

Масажното студио на Тодор Стоянов е ситуирано в Премиум Фитнес Флайс Скай Сити с адрес ж.к. Гео Милев, ул. Коста Лулчев № 52, SkyCity Мall, ет. 3
За да запишете час за масаж при Тошко – обадете се на тел.: 0888 343 609