Малки фитнес тайни, които ни помагат да сме по-мотивирани в залата

Всеизвествен факт е, че минималното време, което трябва да отделяме ежедневно на спортни занимания е 20 минути. Това обаче, твърде често е непосилна задача за съвременния човек. Защо е така?

Често нашите собствени негативни нагласи и вътрешни диалози влияят негативно на фитнес мотивацията ни. Какво можем да направим за да спрем вредните ни вътрешни нагласи, които ни възпрепятстват да водим активен и здравословен начин на живот?

Добър начин да придобием малко повече вдъхновение за ранното ставане за сутрешна тренировка е откриването на правилните за нас вдъхновяващи фитнес фрази, които ни стимулират да действаме в своя полза и да не губим здравословния ритъм. Подходящата фитнес музика също е в състояние много да ни помогне, да превърнем тренировката в забавно и вълнуващо преживяване.

Сигурен начин, да се откажете преди още да сте започнали, е да направите фитнес програмата си твърде строга и да се стараете винаги да протича в еднаква последователност и с еднаква интензивност. Начинът да запазите желанието си за тренировки, изисква известна свобода на действие. Позволете си да тренирате в друг час и понякога да започвате с нещо леко и приятно.

Друг благоприятен за фитнес мотивацията съвет, е да отидете на фитнес с приятели. Дори да не сте конкурентен човек, приятелската конкуренция обикновено влияе благотворно на постиженията. Да си обграден с хора, със сходна на твоята мотивация и цели, винаги е вълнуващо. Това не само внася разнообразие и мотивация в тренировката ни, но и ни помага да прекараме повече време в залата, както и да минем през всички планирани упражнения.

Друг важен момент в изграждането на здравословни навици е да не правим нещо, само защото ще ни позволи да изглеждаме по-добре. Причината затова е, че когато упражнението е свързано с начина, по който изглеждаме, а не отговаряме на очакванията няколко пъти подред, ние сме склонни просто да се откажем. Ето защо, вместо да се съсредоточаваме в големи и трудно постижими цели, много по-мотивиращо е да се стремим към прогреса с малки крачки, като си поставяме микро цели, които сме в състояние да изпълним. След като постигнете вашите микро цели, трябва да се поздравите за това и трябва да се похвалите на някого. Колкото и странно да изглежда това на пръв поглед, работи безотказно.

Една добра страна на социалните медии е, че помагат в поддържането на мотивацията ни и ни тласкат към все по-добри резултати. Можете да ги използвате, както за лично самоутвърждаване, така и за да вдъхновявате другите.

Друг интересен подход, който може да ви мотивира е да направите залог на упражнението. Това може да внесе в тренировката ви толкова енергия, че да ви помогне дори да усвоите очакваните резултати.

Ако сте готови да експериментирате с някои от съветите ни, разгледайте абонаментните ни планове, както и груповите ни занимания и направете малка, но сигурна крачка към по-доброто си аз.