Как ни помага кардиото?

кардио тренировки

Защо да правим кардио?

Кардио тренировките са перфектни за влизане във форма

Кардиото е чудесен начин да влезете във форма ако тепърва започвате да тренирате или пък подновявате тренировките си след известна почивка. То е по-малко рисковано откъм наранявания, контузии и разтягания и изисква по-малко време за възстановяване след тренировка, което позволява да тренирате по-често, дори в началото.

Ползите на кардио тренировките за здравето

Кардио тренировките влияят отлично на сърдечно-съдовата система и гъвкавостта на кръвоносните съдове, помагат за намаляването на стреса и по-добрата устойчивост в стресови ситуации. Насищането с повече кислород на кръвта, ускоряването на метаболизма и детоксикацията, които са на лице вследствие на кардио тренировките ви изпълват с енергия и ви помагат не само да изглеждате, но и да се чувствате по-добре.

За разлика от силовите тренировки, при кардиото е много по-вероятно да сте във форма да повторите тренировката и на следващия ден, тъй като времето, необходимо за възстановяване е по-малко.

кардио фитнеси флайс
Възстановяване и отслабване

Кардиото е от полза дори за професионални атлети, на които помага за по-бързо възстановяване чрез упражнения с по-ниска интензивност.

Освен всички изброени дотук ползи, кардиото е безценно, когато искате да отслабнете. Редовните кардио тренировки, в съчетание с подходящ диетичен режим и дневен калориен дефицит могат да направят чудеса с тялото ви, при това в сравнително кратки срокове.

Мит: кардиото води до загуба на мускулна маса

Мит е, че кардиото води до загубата на мускулна маса. Ако не правите прекалено интензивно кардио за сметка на силовите упражнения, няма да загубите мускулна маса, а само излишните калории и токсини, които се натрупват в организма.

Нуждаете се от насоки за тренировъчен и хранителен режим? Обърнете се към висококвалифицираните ни инструктори, които винаги са на ваше разположение!

Желаем ви успех!

Посетете нашия фитнес или запишете час при нашите инструктури!