Как фитнесът ви поддържа здрави и млади?

Как фитнесът ви поддържа здрави и млади?

Как фитнесът ви поддържа здрави и млади?

Можете ли да изглеждате по-млади благодарение на времето, прекарано в залата? Как тренировките влияят на външния ви вид, можете лесно да забележите, след дълга и ползотворна тренировка.

Въздействието на упражненията върху здравето и външния ви вид се дължи на увеличаването на енергийната ефективност на клетките. Проучванията говорят, че по-възрастните, които тренират редовно, имат по-ниски метаболитни разходи от своите връстници, които водят заседнал начин на живот. Редовните тренировки предполагат по-добро качество на живот и по-добър външен вид.

Приятни ефекти от времето, прекарано в залата са увеличаването на притока на кръв в тялото и насищането с кислород на клетките. Увеличеният приток на кръв подхранва клетките на кожата и ги поддържа здрави и жизнени. Чрез потенето тялото се пречиства от токсини, които запушват порите и причиняват дефекти.

Силовите тренировки с ластици, тежести или аеробни упражнения помагат за поддържането на мускулната маса и костната плътност с напредването на възрастта.

Освен това, фитнесът подобрява стойката, повишава гъвкавостта и увеличава умствения капацитет. Редовните упражнения стимулират центрове на мозъка, които отговарят за ученето и паметта.
Колкото повече мускулна маса имате, толкова по-бързо телата ви изгарят калориите. Така метаболизмът работи при оптимални нива, а ползите от това са многобройни.

Упражненията поддържат клетките здрави и млади чрез изключване на процеса на стареене в хромозомите. Това се случва чрез теломерите, които са отговорни за процеса на стареене и с течение на времето се скъсяват. Доказано е, че редовните тренировки спомагат удължаването на теломерите, което води до забавяне на процеса на стареене.

Качеството на живота зависи от способността да се намалят стреса и тревожността и да се придвижвате напред след стресови събития и ситуации. На научен език, тази способност се нарича „адаптивна компетентност“. Липсата на тази способност може да скъси живота с до 33 години. Всеизвестен факт е, че тренировките помагат в борбата със стреса и тревожността , така че ако искате да имате дълъг и щастлив живот, организирайте времето си така, че да посещавате няколко пъти седмично залата.

Разгледайте груповите ни занимания или запишете час при фитнес инструктор, който ще изготви тренировъчна програма и хранителен режим, съобразени с вашите желания и специфика.