5 съвета за бързо влизане във форма за лятото

5 съвета за бързо влизане във форма за лятото

Лятото е съвсем близо, а вие още не сте подготвени за него?
Затова сме ви подбрали 5 полезни съвета, за бързо влизане във форма.

Ограничете солта
Солта предизвиква задържане на излишни течности, което само по себе си води до усещане за подутост и цялостен дискомфорт.
Избягвайте пакетираните храни, тъй като те са претоварени със солни съединения, за да могат да бъдат съхранявани по-дълго време. Освен това, както всички знаем те не са еталон за полезна храна, така че като цяло нашият съвет е да не ги консумирате често.

Пийте повече вода
Водата определено е универсален еликсир за човешкия организъм. Тя ще ви помогне да се отървете от натрупаните токсините, ще допринесе за доброто ви храносмилане, освен това тя е верен приятел в моментите в залата, когато имате нужда от допълнителна хидратация.

Консумирайте сезонни плодове и зеленчуци
Плодовете и зеленчуците съдържат важни вещества, като витамини, минерали, вода, лесно усвоими въглехидрати и други. Те са основни хранителни източници на витамин С. Повечето от тях почти нямат мазнини и белтъци. Плодовете и зеленчуците съдържат биологично активни вещества, които имат антиоксидантно действие.

Постарайте се да изгаряте повече калории от колкото консумирате
Броенето на калории ще ви помогне изключително много за забързвате процеса по отслабване. В днешно време контролът върху приема на калории никак не е труден. Има страшно много приложения за телефон, които ще ви помогнат лесно и бързо да контролирате този процес.

Наблегнете на кардио тренировките
Най-подходящият момент за кардио тренировки е сутрин на гладно или
след тренировка. Тези моменти се препоръчват, тъй като тогава, тялото е изчерпало приетите въглехидрати и много бързо започва да гори мазнини.
Неписаното правило е, че минимумът за този тип натоварване е 20 минути по 3 пъти седмично.
Разбира се бъдете внимателни, всеки организъм е различен. Натоварвайте се толкова, колкото индивидуалните ви възможности позволяват, защото най-важно е процесите да се случват по здравословен и хармоничен начин.

Ако имате желание да ви бъде подготвен персонален хранителен и тренировъчен режим, и искате професионалист да следи вашия напредък, не се колебайте да се свържете с нашите инструктори. Те ви очакват!
Изберете най-удобната за вас локация тук.