Как да създадем летен фитнес план?

Как да създадем летен фитнес план?

Как да създадем летен фитнес план?

Лятото наближава, а с него и въпроса за добрата лятна форма. С удължаването на дните и с хубавото време навън, от една страна изглежда, че имате повече време, но от друга имате купища интересни занимания, с които да го запълвате и пропускането на фитнес заниманията може да е особено изкушаващо. Ето защо, сега е момента да създадете опростен летен фитнес план.

Първата стъпка към създаването на добър летен фитнес план е да определите навиците, които са в основата на вашия здравословен живот. Отговорете си на три въпроса.

Какво ви кара да се чувствате най-добре?

Отговорът е индивидуален за всеки и може да бъде определен само от вас самите. Независимо дали това е движението всеки ден, повече зеленчуци при всяко хранене или вдигане на тежести в залата, вие можете да решите как да вместите любимите си занимания в летния ритъм по най-добрия начин.

Как можете да практикувате любимите си занимания бързо, но и смислено?

Говорейки за тренировки през лятото, основното е качеството, а не количеството. Да направите кратка, но интензивна тренировка е по-добре, отколкото изобщо да не правите тренировка.

Какви корекции в мисленето си трябва да направите?

Например, ако пропуснете обичайното седмично групово занимание, но вместо него отидете на басейн и плувате, това не би трябвало да ви кара да се чувствате виновни. Да заместите обичайното раздвижване с по-летен вариант всъщност е добре, защото така внасяте разнообразие в програмата си и бягате от рутината, с която тялото ви е привикнало.

Ако се случи да нарушите с нещо диетата си, не прекалявайте със самообвиненията, а просто се насладете на храната. Не е нужно да удължавате времето на тренировката или да включвате в нея специални упражнения за да се накажете за „злоупотребата“, а просто се доверете на тялото си и се опитайте да бъдете постоянни.

Ключовият момент за добре издържан летен фитнес план е да не се изпада в крайности. Това ви гарантира, че няма да прекалявате с изискванията, които сами си поставяте до степен, която да ви тласне в другата крайност и да решите съвсем да преустановите заниманията си.

Ако се нуждаете от допълнително вдъхновение, можете да се допитате до нашите инструктори или да опитате някое ново групово занимание от нашата програма: Флайс Веслец, Флайс Княжево, Флайс Младост, Флайс Стрелбище.
Желаем ви успех!