Как да стопим коремните мазнини?

Как да стопим мазнините в талията?

Искате да се разделите с нежеланите сантиметри
от обиколката на талията си.

Как да стопим коремните мазнини?

Студените зимни месеци се отразяват на телесложението и ако не отделяте време за физическа активност, обикновено ефектът е видим.

Разбира се, всичко е много индивидуално, когато говорим за мерки, но все пак препоръчителният размер за талия при дамите е 90 см, а при мъжете – 100 см.
Заседналият начин на живот прибавя нежелани килограми и сантиметри в областта на талията. А това неминуемо се отразява на социалния живот и самочувствието.

заседнал начин на живот
Как да влезем във форма?

Отговорът е в комбинацията от упражнения и правилната диета. Те ще ви помогнат да премахнете излишната мастна тъкан. Отслабването в коремната област подобрява функционирането на кръвоносните съдове, а с това и на сърцето, както и качеството на съня.

Намалете въглехидратите, не мазнините

Според изследванията ефектите от нисковъглехидратните диети дават много по-добри резултати от диетите, които залагат на ниско съдържание на мазнини. При загуба на тегло, мазнините намаляват, но заедно с тях намалява и мускулната тъкан. При нисковъглехидратната диета процентът загуба на мазнини е по-висок.

Създайте си хранителен режим, а не диета.

движете се

Когато се стремите към трайна здравословна промяна, ключовата дума не е диета, а хранителен режим. Важно е да изберете режим, към който знаете, че можете да се придържате.
Ако не желаете да изчислявате с точност дневния калорием прием, се придържайте към нисковъглехидратни храни и богати на фибри храни.

Избягвайте преработените храни, защото те често съдържат съставки, които затрудняват загубата на тегло.

Не спирайте да се движите

от 45 минути до 1 час, до 6 дни в седмицата

Упражненията намаляват нивата на циркулиращия инсулин и карат черния дроб да използва мастни киселини. Така докато се движите, се разделяте с нежеланите килограми.

Силовите тренировки са не по-малко важни от кардио тренировките, когато искате да отслабнете. Това е така, тъй като те вкарват тялото ви в режим, в който горите повече калории през целия ден, дори когато сте в покой.

Цифрите не се променят веднага

В началото ще забележите, че дрехите ви стават по-широки, макар и стойностите на кантара да не се променят особено. Това се дължи на факта, че първоначално натрупаните мазнини се превръщат в мускулна маса и чак след известно време започвате да сваляте реални килограми.

Обградете се с хора със здравословни навици

Дори да се придържате към всички изброени съвети до тук, ако често похапвате с приятели нездравословни храни или прекарвате дълги часове в игра пред компютъра, няма как да постигнете осезаеми резултати. Ето защо промяната ви ще е много по-ефективна и лесна, ако се обградите с хора, които вече притежават навиците, които вие се стремите да създадете.

Ако имате нужда от професионални съвети, консултирайте се с нашите висококвалифицирани инструктори, които ще отговорят на въпросите ви и ще ви помогнат с хранителен и тренировъчен режим.

Желаем ви успех!

Каква е първата стъпка?
Посетете нашия фитнес или запишете час при нашите инструктури!