Ограничаващите вярвания и как да се справим с тях?

Ограничаващите вярвания и как да се справим с тях?

Всички сме чували безброй пъти оправданията „Нуждая се от време за себе си, но не мога да си го позволя сега“, „Нямам време за фитнес“, „Искам да спортувам, но съм прекалено зает/уморен за това“, „Имам нужда от повече сън, но нямам време“, „Искам да живея здравословно, но точно сега нямам време за това“. И въпреки честата им употреба, те си остават просто оправдания.

Твърденията „Не мога“ и „Нямам време“ не показват нищо друго, освен нашите собствени ограничаващи вярвания, с които сами ограничаваме себе си и собственото си благосъстояние. Именно с ограничаващите ни вярвания оправдаваме неглижирането на ежедневните ни чувства и потребности.

И все пак, имаме добра новина!

 

Веднъж осъзнати, ограничаващите вярвания могат лесно да бъдат елиминирани – завинаги! Всичко, от което се нуждаете за да го направите, е едно ново разбиране на нещата. Позволете си да видите, че всъщност вие управлявате времето си, както и уменията си. Вярно е, че всеки има различни по вид задължения, в това число и към други хора, но това не би трябвало да е причина да пренебрегвате задълженията към самите себе си – а именно, да се чувствате и да живеете добре. Каквото и да означава това за вас.

Няма нещо, което „не можете“ да направите, стига наистина да го искате. Ако смятате, че не сте достатъчно добър в нещо, винаги можете да подобрите уменията си. Няма нещо, за което да „нямате време“, стига наистина да е важно за вас. Вие сами определяте приоритетите си и правилата, по които живеете. И колкото и трудно да е понякога да го признаем пред себе си, най-добре е просто да го направим и да продължим напред.

Нещо не ви харесва? ⇒ Променете го.

🔑 Ключът е във вас. Ако се нуждаете от повече сън, ограничете времето, което прекарвате пред компютъра и с телефона си и си го осигурете. Ако се нуждаете от почивка, организирайте работата и задълженията си по начин, по който да можете да си я позволите. Ако след дългите часове в офиса, тялото ви отчаяно се нуждае от движение, осигурете си го! От каквото и да се нуждаете, не търсете оправдания, а възможности.

Ако се нуждаете от професионална помощ във фитнеса, нашите инструктори са винаги на ваше разположение. Можете да се консултирате с тях за тренировъчен и хранителен режим, както и да поискате ценни съвети за по-добро здраве и самочувствие.

Желаем ви успех!