Как да пречистим организма си след празниците?

Как да пречистим организма си след празниците

Хапнахте ли добре по празниците? Явно е неизбежно за всички ни. Важното е, че няма нищо непоправимо. Затова днес решихме да ви представим 10 съвета, които ще ви помогнат да свалите бързо натрупаните килограми по великденските празници. Бъдете стриктни и резултатите няма да закъснеят. Защо да не направите генерална промяна и това да е началото на бъдещ по-добър хранителен режим за вас.

Да започваме!

1. Хранете се често и в малки количества
Гладът не е решение. В такива случаи организмът започва да трупа запаси и се получава обратен ефект.

2. Не пропускайте закуската
Когато закусите, метаболизмът ви започва да работи. Съответно, ако пропуснете първото хранене, той се забавя.

3. Заменете 1-2 хранения с фреш или смути

Плодовете безотказно пречистват и освежават тялото. Освен това направата на еднин свеж еликсир не изисква никак много време и бързо, бързо ще сте отметнали приготовленията по едно от храненията за деня.

Как да пречистим организма си след празниците

4. Направете си супен ден
Това ще се отрази чудесно на метаболизма и тялото ви ще се пречисти. Няма нищо по-полезно и приятно за стомаха от една топла супа! Ако пък почувствате глад между храненията можете да се подкрепите с малко сезонни плодове и зеленчуци.

5. Пийте повече вода и чайове
Нека не забравяме това важно правило. Освен, че течностите хидратират организма, те имат детоксикиращо действие. Постарайте се да пиете поне по 2 литра дневно.

6. Яжте повече плодове и зеленчуци

Как да пречистим организма си след празниците

7. Ограничете приема на тежки меса
За известно време заместете свинското месо с пилешко или риба. Сезонът определено предразполага към по-щадящи организма храни. Изборът е голям!

8. Откажете се поне за известно време от сладките изделия
Те не ви носят нищо полезно, само излишни килограми.

9. Ограничете консумацията на овкусители
Избягвайте сол, олио, дори зехтинът се препоръчва да бъде в малки количества. Тези неща допълнително натоварват организма ви и не му дават възможност да се възстанови и пречисти.

10. Бъдете физически активни!
Спортът не е просто „за отслабване“. Той помага за поддържането на енергийния баланс на организма и е ключов фактор за доброто здраве. Определено най-сигурният начин за пречистване на натрупаните токсини. Освен това физическите активности ни помагат да се освободим от стреса натрупан в ежедневието. Както казват „здрав дух, здраво тяло“.

Как да пречистим организма си след празниците

Ако сте готови за нови предизвикателства и искате за постигнете страхотни резултати, не се колебайте да посетите фитнеси Флайс. С цели 13 локации ние винаги сме на една ръка разстояние от вас.