Как да подготвим тялото си за предстоящата зима

Зимата не е много далеч. Температурите вече спаднаха, Димитровден мина, часовникът е преместен с час назад. Това са основателни причини да започнем да подготвяме тялото си за предстоящата зима. Как да се случи това:

Тренирайте!

Не прекъсвайте спортните си тренировки през зимата под претекст, че ви е студено и не ви се ходи до залата. Чрез регулярните тренировки ще загреете мускулите си и ще намалите напрежението в тялото. Празниците, които ни предстоят – Никулден, Коледа, Стефановден, Нова година, Ивановден и т.н. са предпоставка за прекаляване с храната, така че задължително спазвайте тренировъчния си режим, за да може последиците от празниците да са лесно преодолими. Редовните упражнения също регулират настроението, борейки се с меланхоличните чувства на депресия, които идват със сезона.

Увеличете приема на Витамин Д

През зимата дефицитът на Витамин Д е често срещано явление. Добавяйки го в организма се превръща в щит срещу настинки и грип. Освен с добавки, може да включите в хранителния си режим, храни, богати на Витамин Д – сьомга, лененото семе, семена от чия, орехи и млечни продукти.

Добавяйте плодове и зеленчуци към храненията си

Плодовете и зеленчуците осигуряват естествени антиоксиданти на тялото ви, за да помогнат в борбата с простудите през зимата. Те съдържат основни минерали и витамини, които могат да засилят имунната ви система.

Укрепете имунната си система

Слабата имунна система е податлива на настинки и вирусни заболявания. Основната ни цел през зимния сезон е за поддържаме имунната си система силна, за да може да се бори с негативните външни влияния. Витамин С е чудесен стимулатор на имунитета, така че консумацията на цитрусови плодове може да помогне. Цинкът също е чудесен стимулатор на имунитета, тъй като използва белите кръвни клетки, за да защитава тялото срещу вредни патогени, причиняващи заболявания. Добавете към диетата си храни, богати на цинк като раци, скариди, боб, ядки и пълнозърнести храни.

Погрижете се за кожата си

Грижата за кожата ви е неразделна част от подготовката на тялото ви за зимата. С първия прохладен бриз ще забележите суха и на петна кожа. Зимата е времето да покажете на кожата си малко любов, така че продължавайте да я хидратирате. Преминете към по-плътни овлажнители и избягвайте горещи, дълги душове, тъй като те могат да лишат кожата ви от основни хранителни вещества. Не забравяйте, че може да не можете да видите слънцето, но то все още е там, така че носете SPF през деня, за да предпазите кожата си от UV излагане.

Имаме и новина – в ПРЕМИУМ ФИТНЕС ФЛАЙС МИЛЕНИУМ скоро ще разполагаме с криосауна, която също благоприятства производството на колаген в организма.