Как да изберем фитнес инструктор

Как да изберем фитнес инструктор

фитнес инструктор

Решили сте да тренирате сериозно и да потърсите професионалната помощ на фитнес инструктор? Тази статия ще ви помогнете да го откриете и да се уверите, че това е точния човек, който ще ви преведе по пътя към целите ви максимално бързо, резултатно и професионално.

1. Въвеждащ разговор

Треньорите, които разбират от работата си винаги ви задават въпроси относно здравни проблеми (настоящи или минали), опит в спорта, хранителни навици и предпочитания, контузии, травми и др. Това е така, защото хранителният и тренировъчният режим, които ще ви изготвят се определят от много фактори, с които следва да се съобразят, за да постигнете до резултатите, които желаете заедно.

2. Проследяване на резултати

Проследяването на резултатите ви е една от най-важните задачи на вашия инструктор, защото именно те му показват как вървят нещата и къде могат да се направят подобрения. Той е човекът, който ви мотивира, когато сте уморени и ви дава ценни съвети, когато се затруднявате с нещо.

3. Ясни и детайлни обяснения на достъпен език

Друга важна задача на личния ви треньор е да ви обясни всеки детайл от програмата, която сте уточнили детайлно и ясно – така, че да го разберете. Ако имате каквито и да е въпроси относно отделни упражнения, елементи от диетата или засягащи цялостния процес, не се притеснявайте да поискате повече информация.

4. Мотивация

Треньорите са добри в работата си, не когато избират за вас подходящи режими, а когато ви мотивират по подходящ начин да постигате реален напредък. Ако вашият инструктор не умее да извлече най-доброто от вас, той не е вашия човек.

5. Усещане след тренировка

Да сте изтощени след тренировка е нормално, дори когато тренирате без инструктор. Ако обаче изпитвате крайна умора, която ви пречи да спите и не можете да вършите ежедневните си задължения по обичайния начин, добре е да уведомите треньора си и да коригирате нещо в програмата си.

6. Резултати

Каквото и да правим, решаващи са резултатите. Ако се чувствате и изглеждате по-добре след известно време, прекарано в тренировки с даден инструктор, значи това е работещ съюз за вас.

Това са най-важните точки, на които е добре да обърнете внимание при избор на професионален инструктор. А ако тепърва предстои да направите своя избор, вижте нашите високоспециализирани инструктори, които винаги са на ваше разположение.
Желаем ви успех!

избор на фитнес инструктор