Ползи от HIIT

Ползи от HIIT

Чували сте абривиетурата HIIT, а знаете ли какво се крие зад нея? Веднага ви отговаряме –  High-intensity interval training!

Това са тренировки, които включват кратки периоди на интензивни упражнения, редуващи се с периоди на почивка.

Типичната HIIT тренировка включва 5-8 упражнения, които се изпълняват за 30-60 секунди всяко, редуващи се с периоди на почивка от 20-30 секунди. Интензивността поставя тялото ви до анаеробно състояние, което му помага да изгаря повече калории и мазнини. Общата продължителност на тренировка е средно между 20 и 60 мин.

Ползи от HIIT

Ползи от HIIT

Може да изгори много калории за кратък период от време
HIIT може да ви помогне да изгорите повече калории от традиционните упражнения или да изгорите същия брой калории за по-кратък период от време. До 450 калории за 30 минути!

Скоростта на метаболизма се повишава

Поради интензивността си тренировката може да повиши метаболизма за часове след тренировка. Това води до изгаряне на допълнителни калории дори след като сте приключили с упражненията.

HIIT може да ви помогне да загубите мазнини

Интервалите с висока интензивност могат да доведат до загуба на мазнини, подобна на традиционното упражнение за издръжливост, но с много по-малко времеви ангажимент. Те определено намаляват обиколката на талията.

Ползи от HIIT

Подобряване на издръжливостта

Независимо дали сте спортисти или просто обичате да тичате неангажиращо в парка, HIIT ще развие и подобри издръжливостта ви само с няколко кратки сесии на седмица.

Защо да не постигнете по-добри резултати, за по кратко време! За целта ви препоръчваме да се гмурнете в предизвикателството наречено POWER HIIT.

Можете да запазите своето място в нашия график за групови занимания тук и да вдигнете тренировките си на ново по-високо ниво.