Фитнесът – необходимото оръжие в арсенала на всяка съвременна дама

Предизвикателствата пред съвременната жена са много. Всички фронтове, на които дамите се борят и критериите, на които се стремят да отговарят са толкова много, че абсолютно преднамерено, няма да ги излагаме в списък.

Какво ни дава фитнесът в тази връзка? Безупречна външност? Дали губи от безценното ни време или ни зарежда с енергия и ентусиазъм да продължим напред? Всичко това е въпрос на личен избор и гледна точка. В тази статия ще изложим нашето виждане, а вие преценете сами за себе си.

Тренировките, насочени към балансиране на теглото, благоприятстват не само постигането на добър външен вид, но и помагат в контрола на емоциите и агресията.

Въпреки това, повечето дами са толкова напрегнати, дори по време на тренировките, че не успяват да достигнат до някакво осезаемо удовлетворение в часовете, прекарани в залата. Това може да се дължи, както на хилядите проблеми, които са заети да разрешават, така и на схващането, че фитнесът е „мъжка работа“, което директно ги изкарва извън зоната им на комфорт. В 21 век, време е подобни митове да бъдат оставени, като забавни отживелици, назад в историята. Например вярването, че тежестите над 5 кг внасят мъжественост в дамската визия, пречи на много от дамите да правят наистина ефективни тренировки с тежести. Ето защо, нашият съвет в това отношение е: „Използвайте розовите гири, само ако те наистина са тежки за вас!“ Не се смущавайте да тренирате с подходящите за вас тежести, защото само така ще постигнете желаните резултати. Когато тренирате с правилните тежести, постигате по-бързи и оптимални резултати, а времето, прекарано в залата, ви се отплаща с добър външен вид и повече енергия за всичко!

Ако сте останали с впечатление, че всичко, което фитнесът прави е да ви прави визуално привлекателни, обърнете внимание на факта, че редовните упражнения влияят добре на здравето, увереността, целеустремеността ви, балансират чувствата и помагат правилно да изразяваме емоциите си. А всичко това несъмнено води до изключително положителни резултати във всяка сфера от живота ви!

Ако все още не сте убедени, че фитнесът е задължително оръжие в арсенала на съвременната дама, проверете абонаментните ни планове и груповите ни занимания, открийте удобна локация и проверете сами.