Детоксикация на тялото

Краят на студените дни е чудесен момент за детоксикация на тялото. Добрата детоксикация тонизира и зарежда тялото с нови сили.

Как да я постигнете без излишни добавки, чайове и вредни диети?

Съществуват безброй детокс диети, хранителни режими и добавки, които често виждате да се рекламират онлайн. Но как да изберете най-доброто решение за себе си?

Детоксикацията освобождава организма от натрупаните токсични субстанции и освобождава големи количества енергия за оптималната работа на организма.

Подходяща е не само при хора, които са употребявали алкохол, наркотици и други вредни вещества, но и за всеки човек – по веднъж в годината.

Защо детокса е важен?

Детоксикиращата диета освобождава големи количества енергия, които организма инвестира в подобряване на здравословното състояние. Тялото притежава мощни механизми за детоксикация, чрез които неутрализират или извеждат извън тялото токсините. Това се случва с помощта на черния дроб, бъбреците и белите дробове. Въпреки това, когато сме подложени на силен стрес, живеем в силно замърсена среда или сме злоупотребили с определени субстанции, тези механизми могат да бъдат недостатъчни.

Токсините са химични съединения или елементи, а не цели групи от храни или продукти. Количеството от определен токсин, съдържащо се в дадена храна определя доколко той представлява реална опасност за здравето. В повечето случай водещо е количеството, в което се приема токсина.

Кой е най-добрият детокс?

Редовните тренировки са един от най-сигурните начини да се поддържа добро здраве. Друга важна страна е храненето, като е добре да се стараете да избягвате силно преработените храни и да наблегнете на пресни плодове и зеленчуци. Трудно е да си набавим чрез растителни съставки всичко, което ни е нужно в забързаното ежедневие, ето защо смутитата са добър вариант. Те ви дават възможност да приемете всичко, от което се нуждаете, без да прекарвате ненужно дълго време в кухнята.

Ако страдате от безсъние, подут стомах и се изнервяте без видима причина, не е късно да вземете нещата в свои ръце. Консултирайте се с нашите висококвалифицирани инструктори, които ще отговорят на въпросите ви и ще ви помогнат с хранителен и тренировъчен режим.

Желаем ви успех!

Каква е първата стъпка? Посетете нашия фитнес или запишете час при нашите инструктури!