4 от най-честите грешки в изграждането на мускули

Тренирате усилено, но не виждате желания напредък? Всеки, който се опитва да натрупа мускулна маса, неминуемо се сблъсква с някои трудности. Тук ще ви покажем 4 от най-популярните сред тях, както и как можете да ги избегнете.

Започваме с т. нар. „фалшиво блъскане“. С него можете да се сблъскате, когато инструкторът ви ви учи как да правите лифтинг, а изключва ефективни движения и упражнения от програмата ви.
Ако програмата ви е семпла и еднообразна, не се изненадвайте ако не виждате очакваните резултати в тялото си. Излезте от порочния цикъл като разнообразите програмата си и предоставяте нови предизвикателства на тялото си редовно.

Друг изключително популярен проблем е пренебрегването на важността на хранителния режим. Когато се храните с вредни храни, тялото не откликва на усилията, които полагате в залата по желания начин. Въглехидратни храни като ориз, картофи, зеленчуци са незаменими за добрата ви форма. Протеините от говеждо, пуешко и пилешко месо, в съчетание с маслиново и кокосово масло, също ще ви помогнат да придобиете формата, за която сте мечтали.
Правилният хранителен режим в комбинация с подходяща тренировъчна програма, превръщат целите ви в напълно реални и достижими възможности.

Следващият важен момент за добрата ви форма е здравословното количество сън, а именно 7-8 часа сън на денонощие. Ако помислите за тялото си като за мобилен телефон, лесно можете да си представите, как когато телефонът ви е достатъчно зареден, извършва всичките си дейности гладко и безпроблемно. Когато телефонът е постоянно на 30 или 40%, той не работи толкова добре. Приложенията забиват и качеството на работата намалява. Същото важи и за тялото ви.

Причина за изтощението би могла да е не само липсата на достатъчно сън, а и стресът. Негативните емоции и енергията, която отдавате на всъщност незначителни неща, биха могли да изтощят батерията ви не по-малко от недостатъчното време за почивка. Когато нивата на стреса ви са високи, напредъкът ви в залата няма как да се разгърне в пълния си потенциал. Въпреки че тренировките помагат значително за справянето със стреса, намаляването на стресовите фактори в живота ви, ще ви помогне значително, не само да напредвате по-бързо в придобиването на желаната форма, а и да издигнете живота си на различно ниво.

Друга често срещана грешка е грешното отношение към това, което правите. Никой не е постигнал добри резултати със съзнанието, че това което прави не му харесва и не желае да го прави. От първостепенно значение в изграждането на мускули е първо да изградите печеливша нагласа и правилен подход.

Надяваме се статията да ви е полезна. А за още по-добри резултати, обърнете се към нашите инструктори, които ще ви създадат индивидуална тренировъчна програма и хранителен режим. Желаем ви успех!