5 упражнения, които ще ви помогнат да се освободите от излишните килограми

Наближаването на пролетта ни подтиква да обърнем повече внимание на външния си вид. В стремежа си да влязат във форма, повечето хора се придържат към вече установена програма от упражнения, която добре познават. За съжаление, след определено време упражненията, с които сме свикнали, вече не са толкова предизвикателни за тялото, ефективността им намалява и се сблъскваме с невъзможността да свалим ненужните килограми. Поради това, тази седмица сме ви подготвили специален набор от упражнения, насочени точно към свалянето на излишните килограми.

1. Застанете в позиция за лицеви опори. Сложете едната си ръка върху дъмбела, след това се изтласкайте. Редувайте ръцете и направете няколко повторения. След това поставете двете гири на раменете си, направете преден клек, последван от преса за глава. Върнете дъмбелите в изходно положение и повторете няколко пъти. За да постигнете нужните резултати, изберете подходяща за вашето тегло и физическа подготовка тежест. Тежестта трябва да е предизвикателна за вас, но не прекалено. 10 повторения на упражнението са достатъчни за начало.

2. Следващото упражнение е насочено към подобряване на силата и  гъвкавостта на горната част на тялото.
Застанете в поза мост и се обърнете на една страна, чрез изтласкване на тежестта от едната към другата ръка. След това се обърнете на другата страна по същия начин с изтласкване. След това отново се върнете в поза мост. Направете по 5 повторения на всяка страна.

3. Това упражнение е насочено към постигане на правилна позиция, отваряне на раменните мускули и мускулите на гръдния кош.
Изправете се с притиснати назад лопатки, като ръцете ви са изпънати напред и образуват 90-градусов ъгъл с тялото. Спуснете се от тази позиция в седнало, клекнало положение. Най-важно е да държите лопатките си през цялото време притиснати назад, а дупето да е леко назад. Повторете 10 пъти упражнението, след което го усложнете като застанете с лице към стената и опрени до стената пръсти на краката. Това ще ви помогне да усетите натоварването в задната част.

4. Това упражнение ще подобри координацията и баланса ви.
Започнете изправени и премествайте тежестта върху левия крак. Огънете дясното си коляно така, че десният крак да е отзад и да опира пода. Поддържайте лявото коляно, бедрото и глезена в позиция, докато спускате дясното коляно към пода. Когато се спуснете, обърнете движението и се върнете в изходна позиция. Започнете с 5 повторения за всеки крак.

5. Кръстосайте ръцете си пред гърдите и се придвижете напред към бедрата, докато гледате напред и се стремите да държите гърба изправен. Ще стигнете до точка, в която ще усетите напрежение в прасците и няма да можете да продължите да се движите към бедрата без да огъвате гърба. След като стигнете до тази точка, стиснете глутеусите си и се върнете в начална позиция.

Разгледайте абонаментните ни планове и груповите ни занимания, а за най-добри резултати се консултирайте с нашите инструктори.