5 ползи от колелото във фитнеса

Как ни помага въртенето на велоергометъра във фитнеса?
На първо място, той по никакъв начин не отстъпва на истинското колело. Освен това, в залата вие тренирате с много други хора, което действа мотивиращо и ви подтиква да подхождате по-сериозно към съответното занимание.

Доказано, упражненията с велоергометър са от огромна полза за белодробното и сърдечно-съдовото здраве. Това се дължи на факта, че чрез насищането с кислород по време на тренировка, сърцето и белите дробове осигуряват оксидирана кръв към мускулите. При редовни кардио тренировки шансовете за сърдечно-съдови заболявания драстично намаляват. При провеждане на две, три тренировки седмично, лесно можете да забележите как издръжливостта ви нараства, а сърцето ви става по-силно.

Този тип тренировка е полезна за изграждане на чиста мускулна маса на крака и глутеуси. Тъй като упражненията за крака са по-трудни и напрягащи, много от хората се отказват от тях и преднамерено ги изключват от програмата си. Велоергометърът е приятна алтернатива на повечето упражнения за тази част от тялото. Докато въртите педалите, вие работи за прасци, квадригери и гастроцимусни мускули.

Въпреки интензивността на тренировката, тренировката с велоергометъра е една от най-безопасните от гледна точка на травми. Въпреки че раздвижвате ставите, бедрата и коленете си, вие не ги товарите твърде много докато сте на колелото. Ето защо това е предпочитана тренировка дори за по-възрастните и дори се препоръчва при възстановяване от някои сърдечно-съдови заболявания.

Други ползи от колелото са благоприятното въздействие на упражнението върху имунната система и намаляването на стреса. 40-минутна тренировка е достатъчна да ви поддържа във форма и в добро здравословно състояние.

Ако искате да преборите пролетната умора чрез физическо натоварване и активност, разгледайте груповите ни упражнения, както и фитнес абонаментите ни и изберете най-подходящия за вас. Желаем ви успех!