3 бързи начина да се справим с излишните килограми

3 бързи начина да се справим с излишните килограми

Най-доброто, което можете да направите за здравето си ако имате наднормено тегло, е да се разделите с него и да влезете в здравословен ритъм на тренировки и подходяща диета. За да ви улесним, тази седмица сме подбрали за вас 3 идеи, които ще ви помогнат да спечелите битката с наднорменото тегло.

1. Започнете бързо.

Повечето хора, които се опитват да отстранят ненужните килограми, започват бавно с процеса. А тези, които трябва да свалят повече килограми, започват още по-бавно. Това е грешка.

Ако имате телесни мазнини над 26% (за мъже) и над 39% (за жени), не трябва да се притеснявате да се разделяте с тях бързо. Добре е да ги свалите толкова бързо, колкото можете, като разбира се не излизате от здравословните и разумни граници.

Ако притежавате над 21% мазнини (за мъже) и над 33% мазнини (за жени), трябва да се разделяте с тях с темпо ненадвишаващо 1,5% от общото ви тегло за седмица.

Ясно е, че за да се разделите с излишните килограми, трябва да тренирате редовно и качествено, като това включва кардио и силови тренировки. Но какво можем да кажем за режима на хранене?

Добра насока за постигане на бързи резултати е да наблегнете на протеините. Разбира се, всичко зависи от индивидуалните ви мерки – като ръст и тегло, физическата ви активност и още куп специфики, повече за които, можете да научите ТУК, но най-общо, важно е да си осигурите стабилен дневен калориен дефицит. Диетата ви трябва да е достатъчно богата на фибри, защото това ще допринесе за по-бързото отстраняване на излишните килограми.
Храните, които ще ви помогнат да постигнете желания ефект са: риба, пиле, телешко месо, извара, горски плодове, диня, зелени листни зеленчуци.

Защо този метод работи? Когато видите резултатите още след седмица, това ще ви мотивира допълнително и ще ви помогне да проявите постоянство в действията си до постигане на желания ефект.

2. Бъдете сити.

Най-големият враг на успешната диета е гладът. Той води до нервно напрежение, умора, отпадналост, мудност, липса на тонус и енергия за справяне с ежедневните задължения. За да избегнете това, хранете се с храни, които засищат повече, но не предизвикват пълнеене. Можете да консумирате свободно салати, плодове, храни с фибри и семена, спанак, бобови кълнове, броколи, марули и всички видове зелени салати, ягоди, малини.

Хранете се с правилните храни, забравете за глада, преместете фокуса си от факта, че сте на диета и почувствайте приятните ѝ ефекти.

3. Създайте си правилни навици.

Как да се откажете от вредните навици? Най-лесно е просто да ги замените с нови, по-здравословни. Ако пропуснете тази стъпка, лесно ще си върнете обратно свалените килограми, непосредствено след прекъсването на диетата и тренировките. Така че, създаването на правилни навици и постоянството в тях са отправни точки към постигането на трайни резултати.

Ако все още не сте сигурни откъде да започнете, обърнете се към нашите инструктори, които ще създадат за вас хранителен и тренировъчен режим, според вашите индивидуални специфики.